RFID Yatırımları ve Doğru Etiket

29-10-2019 11:13
RFID Yatırımları ve Doğru Etiket
Bu Blog yazısı Christine Weber tarafından yazılmıştır.
30 Ağustos 2019

RFID (radyo frekansı tanımlama) çözümleri sağlayabilir  operasyonlara, iş akışlarına ve varlık kullanımına dönüştürücü bakış açıları . Ancak, bir RFID çözümü, yüksek performans göstermeden optimize görünürlük sağlayamazRFID etiketleri ve dolguları . RFID inlay etiketli etiket, RFID okuyucunun varlık hakkında bilgi toplamasını ve dijital bir ses vermesini sağlar. Onsuz, varlığı tanımlayamaz veya izleyemezsiniz. 

RFID etiketleri, varlıkların doğru şekilde tanımlanmasını ve izlenmesini ve varlıklarla ilgili verilerin analiz için uygun şekilde toplanmasını sağlayan kritik bileşenlerdir. Ulaştırma ve lojistik, üretim, sağlık ve diğer endüstriler için hayati veri noktaları sağlarlar ve her dikey segmentteki işletmelere fayda sağlayabilirler.

Bununla birlikte, RFID etiketlerini tehlikeye atabilecek birçok potansiyel sorun vardır. Zorlu yüzey malzemeleri (örneğin metaller, kaba dokular, kir) veya kavisli şekiller, düşük performanslı yapıştırıcılar, düşük kaliteli termal baskı ve daha fazlası, RFID etiketlerinin ayrışmasına ve düşmesine veya okunamaz hale gelmesine neden olabilir. Sonuçlar doğrudan varlık izlemesini bozar ve veri toplanmasında hatalara neden olarak işletmeleri işlemlerinde gerçek zamanlı görünürlükleri olmadan bırakır. Bu nedenle, bir RFID okuyucusunda olduğu gibi RFID etiketi ve kakma kalitesinin değerlendirilmesinde titiz olmalısınız.

Doğru RFID Etiketlerini Seçme

RFID etiketlerini seçerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör var, ancak bu üçü en önemlileri:

  1. Kakma boyutu . Daha büyük bir RFID iç tabanı size daha uzun okuma aralıkları sağlar.
  2. Okuyucu Tipi. Elde taşınır, sabit ve baş üstü okuyucular genellikle farklı performans gösterir ve farklı kullanım durumları sunar.
  3. Malzeme Yüzeyi ve Çevre. Oluklu kutu, ahşap, cam, plastik, metal vb. Malzemenin yüzeyini ve ne kadar yoğun malzemelerin istiflendiğini veya kutuların içinde ne bulunduğunu göz önünde bulundurun. Sinyalin sinyali zayıflatan nesnelerden geçmesi gerekiyorsa, okuma aralığı azalır.

RFID çözümleri, önemli zaman ve maliyet yatırımları gerektirir. Eğer şirketiniz RFID'ye yüksek kaliteli, yüksek performanslı etiketler ve iç kaplamalar olmadan yatırım yapıyorsa, yatırım getirisi (YG) büyük ölçüde azalabilir. Etiket performansı, toplam RFID çözümünüzün performansını doğrudan etkiler.

Doğru Tedarikçiyi Seçmek

Doğru RFID tedarikçisi, doğru RFID etiketlerini seçmenize yardımcı olabilir. İyi bir tedarikçi, çözüm ihtiyaçlarınızı aşağıdakiler gibi çeşitli alanlarda değerlendirecektir:

  • Etiket çözümü. Uygulamanız, uygun malzeme ve yapıştırıcı ile çevre koşullarına maruz kalmaya dayanabilecek etiket ve etiket türlerini bilgilendirecektir.
  • Doğru talaş seçimi. Uygulama ve işletme ihtiyaçları, standart veya yüksek bellek etiketinin en iyi şekilde çalışıp çalışmayacağını belirler. Kuruluşunuz ve endüstriniz için uygun düzeyde gizlilik koruması ve şifreleme sağlamak için gereken gereksinimleri de göz önünde bulundurmalısınız.
  • Uygulama ortamı. Gerçek ortamınızın analizi, RF dostu olup olmadığını ve etiketleme yüzeyinizin özel gereksinimler içerip içermediğini ortaya koyacaktır. Örneğin, hangi okuyucunun ve antenin kullanılabileceğini, RFID iç katmanının nasıl ve ne zaman okunacağını ve hangi düzeyde okuma doğruluğunun beklendiğini doğrulayabilirsiniz.

İş uygulamasının kendisi de genel bir amaç, gelişmiş veya özel RFID etiketine ihtiyacınız olup olmadığını belirleyecektir. Örneğin:

  • Tipik olarak metalik olmayan yüzeylere, plastiklere veya dalgalanmalara yapışan kağıt veya sentetik malzemelerden yapılan genel amaçlı etiketler, dağıtım, lojistik ve depo operasyonlarında kasa, palet ve çapraz yerleştirme uygulamalarında yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, üretim ortamlarında işlem sırasında çalışma veya güvenlik ve ürün yaşam döngüsü etiketlemesi için veya sağlık ortamlarında hasta kayıt yönetimi için kullanılabilir.
  • Daha yüksek okuma performansı sunan gelişmiş etiketler, daha uzun okuma aralıklarının gerekli olduğu perakende, sağlık ve üretim uygulamaları için genellikle daha iyidir.
  • Silverline metal etiketler gibi özel etiketler , metal yüzeylerde veya sıvı dolu kaplarda etiketleme için önerilir. Bunlar özellikle üretim araçlarını, parçalarını veya kimyasal bidonlarını ve ayrıca oksijen tüpleri, tekerlekli sandalyeler, IV pompalar ve daha fazlası gibi sağlık gereçlerini izlemek için faydalıdır. Metal etiketler, mobil bilgisayarlara, yazıcılara, antenlere ve altyapı bileşenlerine kolayca takılabildiklerinden BT varlık yönetimi için de en iyisidir.

İş uygulamalarınız için hangi RFID etiketinin veya iç yüzeyinin en iyi olduğundan emin değil misiniz?  Kişiselleştirilmiş bir analiz için bir Zebra RFID uzmanıyla iletişim kurun .

###

Biliyor musun?

Zebra, yakın zamanda, RFID baskı sarf malzemeleri portföyümüzü tamamlamak ve müşterilerin Zebra RFID çözümlerine yatırım getirilerini en üst düzeye çıkarmak için gereken araçlara sahip olmalarını sağlamak için birkaç yeni RFID etiketleme ürün ve hizmeti tanıttı. Bunlar, iki yeni Zebra markalı iç dolgu içerir  : genel amaçlı uygulamalar için ZBR2000 ve gelişmiş uygulamalar için ZBR4000. Daha hızlı etiket envanterini ve daha uzun okuma aralıklarını desteklemek için piyasadaki en yeni RFID çipleri nesline sahipler ve ZBR4000, Auburn Üniversitesi'nin RFID etiketlemesi için ARC testini geçti .

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.